Η καλύτερη απάντηση στους κουμουνισταράδες "καθηγητές" της ΕΛΜΕΚΙ - 1000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών! Στο Βέλγιο, όχι στην Ελλάδα…


1000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών! Στο Βέλγιο, όχι στην Ελλάδα…

Μια είδηση, η οποία προκαλεί ταυτόχρονα τα συναισθήματα τόσο της Υπερηφάνειας όσο και της απογοήτευσης, μας έρχεται από το Βέλγιο. Σάλος έχει προκληθεί στη Γάνδη, μπροστά στο ενδεχόμενο να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στους δρόμους της βελγικής πόλης βγήκαν προχθές, για να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση, περίπου 1.000 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές!
Η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard» επισήμανε σε δημοσίευμά της, με αφορμή τις κινητοποιήσεις, πως «μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία, ακόμα κι αν είναι νεκρή». «Οι υπερασπιστές των κλασικών γλωσσών, ελληνικών και λατινικών, ζώστηκαν τ’ άρματα», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
Αφού εκφράσουμε την διαφωνία μας στο ότι η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι μια «νεκρή γλώσσα» (αρκεί να πούμε, πως η Νέα Ελληνική Γλώσσα έχει πολύ μεγαλύτερη άμεση σύνδεση μαζί της απ’ ότι τα σύγχρονα αγγλικά με αυτά της εποχής του Σαίξπηρ), να πούμε ότι το συναίσθημα της Υπερηφάνειας μας έρχεται επειδή ξένοι μαθητές και καθηγητές διαδηλώνουν υπέρ της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών.
Αντιθέτως, το συναίσθημα της απογοήτευσης μας έρχεται επειδή ουδέποτε είδαμε Έλληνες μαθητές και καθηγητές να διαδηλώνουν για το ίδιο ακριβώς αίτημα στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλιο του διαχειριστή του blog: Στην Κεφαλονιά, οι "καθηγητές" τύπου Μοσχαρόπουλου και Μαστουράτου κάνουν μάθημα στα παιδιά για το δικαίωμά τους στην αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και για το πόσο καλό είναι να έχουν δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες για "γονείς", ενώ τα βγάζουν τακτικά στους δρόμους να διαδηλώσουν για τα "δικαιώματα" του κάθε λαθροεισβολέα που, στο τέλος, αν δεν τους πάρει το κεφάλι, θα μετατρέψει τα ίδια σε ...μετανάστες!

ΥΓ: Συντρόφια, σας το έχουμε ξαναπεί! Πλησιάζει η ώρα που όχι μόνο μαθήματα ήθους θα κάνουμε στα σχολεία όλης της Ελλάδας, αλλά γενικώς μαθήματα που θα προάγουν το Ελληνικό Ιδεώδες, γιατί εσείς στο μόνο μέρος που θα μπορείτε να "διδάξετε" (να χύσετε δηλαδή το σταλινικό σας δηλητήριο) ξανά, θα είναι το... σπίτι σας (δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον άλλος κομμουνιστικός παράδεισος να σας στείλουμε, όπως σας υποσχόμασταν παλιότερα, αφού μέχρι και ο σύντροφος Κιμ "πρόδωσε" κι αυτός!).