Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ξεφτίλα! Ο Τσίπρας δέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων τον εθνικό ολετήρα Τζέφρυ στο Μέγαρο Μαξίμου...


Ξεφτίλα! Ο Τσίπρας δέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων τον εθνικό ολετήρα Τζέφρυ στο Μέγαρο Μαξίμου

Η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή εθελοδουλεία έχει φτάσει σε τέτοιο ελεεινό σημείο, ώστε ο ίδιος ο Τσίπρας να υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων τον θλιβερό εκείνο τύπο, ο οποίος φρόντισε για την είσοδο της Χώρας στον εφιαλτικό κι εθνοκτόνο κόσμο των Μνημονίων, δηλαδή τον Γιωργάκη Παπανδρέου.
Προχθές λοιπόν, ο Τζέφρυ έγινε δεκτός από τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στον Τσίπρα για τα Εθνικά(!) θέματα, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που αναμένεται να ταξιδέψει στην Τουρκία. Ποιος; Ο άνθρωπος που ήθελε να μοιράσει το Αιγαίο στα δύο κι έδειξε απίστευτο ενδοτισμό, τόσο για το Κυπριακό, όσο και για το ζήτημα των Σκοπίων.
Με πλήρη περιφρόνηση προς τη νοημοσύνη μας, είχαμε τις εξής δηλώσεις: 
Τσίπρας - «Ενημέρωσα τον Γιώργο Παπανδρέου για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα».
Παπανδρέου - «Η εξωτερική πολιτική απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς». Ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει επίσης, ότι θεωρεί απαραίτητη τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τολμώντας να μιλήσει για «εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση» ως «καθήκον».
Ας δούμε όμως κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του Τσίπρα για τον Παπανδρέου, όταν βεβαίως ο πρώτος παρίστανε τον αντιμνημονιακό κι έλεγε ότι «θα σκίσω τα μνημόνια και θα είναι μέρα-μεσημέρι» με «ένα νόμο και μια υπογραφή».
Ήταν Ιούνιος του 2011, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και την πολιτική του Πινοσέτ. Και φαίνεται τελικά ότι, προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος». Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας (πάντα το 2011) είχε επισημάνει: «Το δυστύχημα για σας είναι ότι δεν σκέφτεστε οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από αυτή των δανειστών και δεν σκέφτεστε και την άλλη λύση... να μην είστε πρωθυπουργός».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή από τον Αλέξη Τσίπρα των συνεπειών του δημοψηφίσματος, όταν το πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας, θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας» έλεγε, σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο πιο δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της λαϊκής βούλησης είναι οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα».
Το 2012 εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να φέρει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, που δεν θα περιλαμβάνει Γιώργο Παπανδρέου», ενώ έναν χρόνο μετά, ο Τσίπρας, αναφερόμενος στο πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε πει ότι «θυμίζει το “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου.
Πράγματι, το …«ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο πλεονέκτημα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.