Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Επτά στα δέκα νοικοκυριά μόλις και τα βγάζουν πέρα στην Ελλάδα των Μνημονίων...


Επτά στα δέκα νοικοκυριά μόλις και τα βγάζουν πέρα στην Ελλάδα των Μνημονίων

Μία ακόμη επιδείνωση της κατάστασης των Ελληνικών νοικοκυριών τον Απρίλιο κατέγραψε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που δήλωσαν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» αυξήθηκε στο 70%, από 67% τον Μάρτιο, ενώ η απαισιοδοξία τους χτύπησε «κόκκινο» για άλλον έναν μήνα.
Πιο αναλυτικά, η τελευταία μηνιαία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, δείχνει ότι η ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος δεν αντανακλάται ακόμη στην καθημερινότητα, ούτε στην ψυχολογία των πολιτών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών περιμένει επιδείνωση, τόσο της ατομικής και της οικογενειακής οικονομικής κατάστασης, όσο και των οικονομικών της Χώρας: το 57% των νοικοκυριών ανέφερε ότι περιμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του και μόλις το 5% προβλέπει μικρή βελτίωση, ενώ το 59% των καταναλωτών προβλέπει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και μόνο το 10% αναμένει ελαφρά βελτίωση.
Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά είναι, επίσης, ότι μόλις το 10% των καταναλωτών δήλωσε ότι αποταμιεύει και το ίδιο περίπου ποσοστό αντλεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις του για να τα βγάλει πέρα.
Το 72% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο, έναντι μόλις 11% που τη θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή. Εξάλλου, το 63% των καταναλωτών (από 60% τον Μάρτιο) προβλέπει ότι θα προβεί σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες, ενώ μόνο το 3% αναμένει το αντίθετο.
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα και την ψευδολογία που αυτή βγάζει, η αλήθεια για την κατάσταση στην Ελλάδα των Μνημονίων είναι σκληρή, με το μέλλον να προμηνύεται ακόμη πιο δυσοίωνο για την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.