Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Πετρόπουλος – Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων: "Κανονικά θα εφαρμοστούν οι περικοπές συντάξεων"...


Πετρόπουλος – Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Κανονικά θα εφαρμοστούν οι περικοπές συντάξεων

Μπορεί διάφοροι συριζαίοι να βγαίνουν στο «γυαλί» δηλώνοντας πονηρά ότι δεν θα εφαρμοστούν οι μειώσεις των συντάξεων, όμως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την προεκλογική ρητορεία της κυβερνήσεως.
Αυτό αποκάλυψε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι οι μειώσεις των συντάξεων θ' αφορούν τους χαμηλοσυνταξιούχους και θα εφαρμοστούν κανονικότατα.
Συγκεκριμένα, ο Πετρόπουλος είπε πως «οι περικοπές θα εφαρμοστούν κανονικά» και ότι «θ' αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ», θα ανέρχονται δε στο 18%. Επί του εύρους και του βάθους των μειώσεων είπε: «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις».
Προσπάθησε βεβαίως να «χρυσώσει το χάπι» για τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι «έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις».
Όλοι γνωρίζουν όμως, ότι οι συριζαίοι δεν θα πράξουν τίποτε πέρα από το να προσπαθήσουν να διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταιγίδα που θα πλήξει τους συνταξιούχους. Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, παίρνοντας «επάξια» τη σκυτάλη από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, συμβάλλει κι αυτή τα μέγιστα στην εκ νέου κατακρεούργηση των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.