ΑΝΑΛΥΣΗ: Η Ελληνική Θράκη εγκαταλείπεται αμαχητί στον εχθρό...


ΑΝΑΛΥΣΗ: Η Ελληνική Θράκη εγκαταλείπεται αμαχητί στον εχθρό

Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη το 1923 μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας, προβλέπει ανταλλαγή των πληθυσμών, ανταλλαγή από την οποία εξαιρέθηκαν, α΄) οι Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης και β΄) οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης (άρθρο 1), χωρίς ν' αναφέρονται οι επί μέρους μειονότητες αυτού του μουσουλμανικού πληθυσμού. Ας δούμε ακολούθως τις συνέπειες αυτού του άρθρου της Συνθήκης και τις διακρατικές επιπλοκές που δημιούργησε σε συνάρτηση του χρόνου κι εν απουσία εθνοκεντρικής πολιτικής.
Ο διοικητής Θράκης επί κυβερνήσεως Παπάγου, Γ. Φεσσόπουλος, εκδίδει στις 28.01.1954 διάταγμα, με το οποίο όριζε ότι «κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της κυβερνήσεως, παρακαλούμεν όπως εφεξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου Τούρκος-τουρκικός, αντί του τοιούτου μουσουλμάνος-μουσουλμανικός. Επί τούτοις, δέον να μεριμνήσετε διά την αντικατάστασιν των εν τη περιφέρεια υμών υφισταμένων διαφόρων επιγραφών, όπως  Μουσουλμανικόν σχολείον, Μουσουλμανική κοινότης κ.τ.λ. διά της ταύτης Τουρκικόν»Ο Φεσσόπουλος, με αυτό το διάταγμα,  ουσιαστικά φόρεσε «φέσι» στην Ελληνική Θράκη. Η εγκληματική αυτή ενέργεια της κυβερνήσεως Παπάγου, που συνδυάστηκε με την εξίσου εγκληματική απουσία αντίδρασης από την ίδια κυβέρνηση στους διωγμούς και τις σφαγές του ελληνικού πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955, από τον τουρκικό όχλο και την τουρκική κυβέρνηση, απέβλεπε υποτίθεται στον καθησυχασμό της Δύσης για την τύχη των Τουρκοκυπρίων στην περίπτωση ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπάγου δεν αντελήφθη τότε ότι είχε ανάψει τη θρυαλλίδα που αργά ή γρήγορα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο θέμα στην υπόσταση του ελληνικού κράτους.
Ούτε η κυβέρνηση Παπάγου, αλλά ούτε και οι υπηρέτες της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ που κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες την Ελλάδα, δεν αντιλήφτηκαν, ή δεν έδωσαν σημασία, ή προφανέστατα δεν μπορούσαν να πράξουν αλλιώς, γιατί αυτές τις εντολές είχαν πάρει από τ' αφεντικά τους, τι σημαίνουν οι πράξεις τους ή μάλλον η έλλειψη πράξεών τους για τη χώρα μας. Δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά, διότι πρώτον ήταν και είναι από το είδος αυτών που στρατολογεί το διεθνές σιωνιστικό σύστημα για να φέρει εις πέρας τα σχέδιά του, ήτοι βλάκες, ανίδεοι, άπληστοι και προφανώς προδότες. Δεύτερον, διότι τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν όλοι αυτοί είναι αποφύσεις του «deep state» της Ουάσιγκτον, οι αποφάσεις του οποίου φτάνουν μέχρι και του τελευταίου αποδέκτη εδώ στην Ελλάδα, των ΜΜΕ μη εξαιρουμένων. Αυτό σημαίνει, ότι στην Ελλάδα κυβερνήσεις και συνταγματικό τόξο δεν έχουν μια δική τους -και σε καμία περίπτωση μια εθνοκεντρική- πολιτική, αλλά μεταφέρουν απλώς την πολιτική βούληση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ, στη χώρα μας, ήτοι μεταφέρουν τη βούληση των σιωνιστικών παραμάγαζων. Εφαρμόζουν δηλαδή την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, σε αντίθεση με την Τουρκία, που έχει μια πάγια πολιτική για τη Θράκη και την ακολουθεί απαρέγκλιτα και κατά γράμμα.
Στο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, τα Βαλκάνια θεωρούνται κεντρικό τμήμα της Ευρασίας και μια ζώνη ανακατατάξεων, με μια μεγάλη οικονομική και πολιτιστική σημασία για την Τουρκία, όπως αναφέρεται εξάλλου στο πόνημα του Νταβούτογλου «Stratejik Derinlik» (Στρατηγικό Βάθος). Η Άγκυρα επιδιώκει τη νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Θράκη και τα Βαλκάνια. Η τουρκική πολιτική για τη Θράκη προβλέπει την «τουρκοποίηση» των μουσουλμάνων αυτής της περιοχής. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούνται από τουρκόφωνους (ο όρος αυτός είναι πιο δόκιμος από τον όρο τουρκογενείς, διότι στην Θράκη πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών όλοι αυτοί λεγόντουσαν «Osmanlı», δηλαδή Οσμανλήδες, Οθωμανοί), από Πομάκους και από Γύφτους ή Γιούφτους ( ο όρος αυτός είναι πιο δόκιμος από τον όρο Ρομά, αφού έτσι αποκαλούνται μεταξύ τους). Η τουρκική πολιτική συντονίζεται από το προξενείο της Κομοτηνής, μια σφηκοφωλιά που απασχολεί δεκάδες πράκτορες της ΜΙΤ κι εκατοντάδες τοπικούς τουρκόφωνους πληροφοριοδότες. Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής συντονίζει τους μουφτήδες (ιεροδιδασκάλους), το τουρκόφωνο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τους μουσουλμανικούς συλλόγους, τα τουρκόφωνα ΜΜΕ της περιοχής και τους τουρκόφωνους δημάρχους και βουλευτές.
Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια τουρκοποίησης της Θράκης, με στόχο την δημιουργία ενός αποσχιστικού ή αυτονομιστικού κινήματος, παίζει -και θα παίξει έντονα το επόμενο διάστημα- η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Avrupa Bati Trakya Turk Federasyonu, ABTTF), μια ΜΚΟ που είναι μέλος της Federal Union of European Nationalities και μέλος της Fundamental Rights Platform, οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από γνωστά σιωνιστικά κέντρα. Εκτός από την ΑBTTF, η Τουρκία έχει δημιουργήσει για τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης πάνω από 30 συλλόγους με ονόματα όπως «Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης», «Αθλητικός και Εκπαιδευτικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης», «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» κ.α. σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης (κυρίως Γερμανίας), Αυστραλίας και ΗΠΑ, όπου διαμένουν πολλοί Τούρκοι. Σκοπός όλων αυτών των συλλόγων είναι η «τουρκοποίηση» όλων των μουσουλμάνων της Θράκης και η δημιουργία αποσχιστικού κινήματος στα πρότυπα του Κοσσόβου. Όλα αυτά τα ιδρύματα και οι σύλλογοι χρηματοδοτούνται με τεράστια κονδύλια από τη ΜΙΤ από την οποία κι ελέγχονται απόλυτα. Ο τρόπος δράσης τους είναι η κατήχηση των μουσουλμάνων (Τουρκόφωνων, Πομάκων και Ρομά) με το δόγμα του «τουρκισμού», η δημιουργία συνείδησης ότι ανήκουν σε μια τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία καταδιώκεται και υφίσταται διακρίσεις από το ελληνικό κράτος και η δημιουργία εχθρότητας σε κάθε τι ελληνικό.
Η κυβέρνηση και το συνταγματικό τόξο, στο ζήτημα της Ελληνικής Θράκης, όπως και στο «μακεδονικό» ζήτημα, έχουν χάσει ηθελημένα το παιχνίδι και η τουρκοποίηση των μουσουλμάνων καθώς και η δημιουργία αποσχιστικού κινήματος είναι προ των πυλών. Στη Θράκη διαμορφώνεται μια απόλυτα διαρθρωμένη τουρκική κοινωνία που υπακούει μόνο στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η Θράκη σε λίγο διάστημα θα πληροί όλα εκείνα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» ενός κράτους. Θα έχει δηλαδή έναν συμπαγή-αδιαίρετο γεωγραφικό χώρο, οργανωμένο σύστημα τουρκικής αυτοδιοίκησης, ένα υποτυπώδες σύστημα τουρκικής οικονομίας και τουρκικό τραπεζικό σύστημα, ένα οργανωμένο σύστημα τουρκικής παιδείας και μια κοινή ιστορική κι εθνική συνείδηση των μουσουλμάνων πολιτών. Όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τα μάτια του ελληνικού κράτους ή, για την ακρίβεια, με τη βοήθεια του ελληνικού κράτους. Η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, οδηγεί στην αυτονομία. Η χρονική στιγμή εξαρτάται από την Άγκυρα και από τις συγκυρίες, τις οποίες ξέρει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται η Τουρκία, το έχει επανειλημμένα αποδείξει στο παρελθόν.

Γ. Λιναρδής