Αισχρός ψεύτης – Ο Τσίπρας είπε στο Υπουργικό ότι «τελείωσε ο κύκλος της επιτροπείας» και σε λίγες μέρες περιμένει την επίσκεψη της τρόικα...


Αισχρός ψεύτης – Ο Τσίπρας είπε στο Υπουργικό ότι «τελείωσε ο κύκλος της επιτροπείας» και σε λίγες μέρες περιμένει την επίσκεψη της τρόικα

Σε λωτοφάγους και σανοφάγους νομίζει ότι απευθύνεται ο Τσίπρας. Δεν εξηγείται αλλιώς η τόσο εμφανής ψευδολογία του, η οποία θα διαψευστεί εντός ολίγων ημερών.
Είπε λοιπόν στο υπουργικό συμβούλιο: «Με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας, των μειώσεων και των περικοπών, και μπορεί ν' ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης»!
Όλα αυτά την ίδια ακριβώς στιγμή που επίκειται η μείωση των συντάξεων, την ίδια ακριβώς στιγμή που ο γερμανός αρχιτραπεζίτης έκανε λόγο για …νέα μέτρα, και λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικα εν είδει «ντου» στα υπουργεία, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα κι αν επιτυγχάνονται οι στόχοι.
Ο Τσίπρας είναι αναίσχυντος ψεύτης και νομίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την περιδίνηση του χάους στην οποία έχει εμπλέξει ολόκληρη τη χώρα. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, γεγονός που θα το διαπιστώσει συντόμως ο υπό κατάρρευση πρωθυπουργός.