ΤΑ «ΑΓΑΘΑ» ΤΟΥ …ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!...

Το 70% των Ελλήνων ανησυχεί μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με σχετική με την εγκληματικότητα στην Ελλάδα έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (41,8%) ανησυχούν πολύ για διάρρηξη στο σπίτι τους, ένας στους τρεις Έλληνες (31,3%) φοβάται περισσότερο ληστεία στο σπίτι ή στον δρόμο, ενώ περίπου τόσοι (30,7%) ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια των παιδιών τους σε δημόσιους χώρους, όπως τα πάρκα ή στη διαδρομή για το σχολείο.
Το 28% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τη χρήση ή και τη διακίνηση ναρκωτικών, το 26,7% για κλοπή του αυτοκινήτου τους και το 26% μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας σε μέσο μαζικής μεταφοράς.
Οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άνδρες μήπως πέσουν θύματα σωματικής βίας (12,2%) και σεξουαλικής κακοποίησης (26,7%).
Τα υψηλότερα ποσοστά όσων φοβούνται τη ληστεία στο σπίτι τους ή στον δρόμο καταγράφονται στους δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της ανασφάλειας στην άλλοτε πιο ασφαλή χώρα της Ευρώπης! Και βέβαια, μεγάλη μερίδα ευθύνης γι’ αυτήν την ανασφάλεια του κόσμου έχουν οι λαθρομετανάστες, που ευθύνονται για το 70% περίπου των εγκληματικών δραστηριοτήτων στη χώρα!